题干关键词the three Olympic class,第一个空考察表语

来源:http://www.i-pob.net 作者:巴黎人-在线教育 人气:93 发布时间:2019-11-10
摘要:Passage Two 公交车曾是中国人出行的主要交通工具。近年来,由于私家车数量不断增多,城市的交通问题越来越严重。许多城市为了鼓励更多人乘公交车出行,一直在努力改善公交车的服

  Passage Two

  公交车曾是中国人出行的主要交通工具。近年来,由于私家车数量不断增多,城市的交通问题越来越严重。许多城市为了鼓励更多人乘公交车出行,一直在努力改善公交车的服务质量。车辆的设施不断更新,车速也有了显著提高。然而,公交车的票价却依然相当低廉。现在,在大多数城市,许多当地老年市民都可以免费乘坐公交车。

  C) Help them build a positive attitude towards life。

  此句词汇部分比较难,交通工具也可以写成vehicle,能拿到基本分。

  [A] principles are hard to be clearly expressed。

  B。 The utmost comfort passengers could enjoy。

  第四句主语为“设施”,动词为“更新“,设施不能自己“更新”,所以需要使用被动句,后半个分句同理,做并列句处理即可,注意“不断”需要翻译成进行时,“有了”处理成现在完成时。词汇方面副词“显著”如果不会,译成“greatly”也无妨。第五句“然而”转折对比,可直接用连词while跟前句连接合成一句形成长句,票价“是”低廉的,用主系表结构表示。

  A) Improve their work efficiency。

  第一句:

  7、C know 句意为:一些人虽然并不认识他们第四代的表亲,但他们选择的朋友却和这些亲戚颇有相似之处。

  [定位]White Star Line 定位到第二段。

  In order to encourage more people to travel by bus, many cities have been trying to improve the quality of bus service。

  D) Raise public awareness of the issue。

  4-6分 译文仅表达了一小部分原文的意思。用词不准确,有相当多的严重语言错误。

  此题属于细节题。

  [解析]文中提到but the fourth stack was actually just artistic in nature and served no functional purpose但fourth stack实际上只是艺术品而没有实际的功能。因此答案选A基本上只是装饰品。BCD选项无中生有。

  第六句为主谓宾结构,“老年市民”用senior citizens/elderly citizens均可,注意尽量不要使用old people。

  54。 What might have led to the tragic end of the Titanic and the Britannic?

  29。 答案J

  [D]In effect, you try to reconstruct the likely meanings or effects that any given sentence, image or reference might have had: These might be the ones the author intended。

  [定位]Olympic in the end定位到最后一段。

  解析:题干关键词the three Olympic class ships。根据顺序原则回原文定位到第一段最后一句话 “All in all, the Olympic class ships were marvels of sea engineering, but they seemed cursed to suffer disastrous fates。”重点在but转折后,文意这三艘船似乎都被诅咒遭遇遭遇灾难性的命运。故答案选择C.terrible misfortunes是 disastrous fates的同义转换。

  A) She was used to carry troops。

  首先,注意时态。

  “Readers must have confidence in the conclusions published in our journal,” writes McNutt in an editorial. Working with the American Statistical Association, the journal has appointed seven experts to a statistics board of reviewing editors (SBoRE). Manu will be flagged up for additional scrutiny by the journal’s internal editors, or by its existing Board of Reviewing Editors or by outside peer reviewers. The SBoRE panel will then find external statisticians to review these manuscripts。

  54。

  解析:题干大意是什么可能导致了Titanic和Britannic的悲剧。定位到原文 “they were all designed with double hulls (船体) believed to make them “unsinkable”, perhaps a mistaken idea that led to the Titanic‘s and the Britannic’s tragic end。” 故选择A,正是这种不科学的设计导致其覆亡。原文double hulls指双船体,选项D中为double layer body为双层船体,二者不是同一概念,故排除选项D。

  53。 What is said about the fourth stack of the ships?

  (第二版)

  [C]increase Science’s circulation。

  D。 She was retired after her naval service。

  51。 C) They all experienced terrible misfortunes。

  52。 What did White Star line have in mind when it purchased the three ships?

  全句翻译:However, the fare of the public transport is relatively low compared with that of private cars。

  2. interpret its intended meaning, and

  2018年上半年全国大学英语四六级考试于6月16日进行,新浪教育24小时全程关注,为你带来第一手四六级考试资讯。以下是英语四级第二套卷的阅读试题解析:

  C) She was converted into a hospital ship。

  51。 What does the passage say about the three Olympic class ships?

  第二套

  Within the span of a hundred years, in the seventeenth and early eighteenth centuries, a tide of emigration -one of the great folk wanderings of history-swept from Europe to America. 46) This movement, driven by powerful motivations, built a nation out of a wilderness and, by its nature, shaped the character and destiny of an uncharted continent。

  [解析]文中提到WSL decided to focus on making them the most luxurious ships on the water这个人打算把它们打造成水上最豪华的船只。选项ACD都是关于船只的航行能力而非奢华程度,选项B乘客能享受到的最舒服的服务,与原文相近,所以选B。

  D)The long voyages they were able to undertake。

  Questions 46 to 50 are based on the following passage。

  解析:题干关键词the three Olympic class ships。根据顺序原则回原文定位到第一段最后一句话 “All in all, the Olympic class ships were marvels of sea engineering, but they seemed cursed to suffer disastrous fates。”重点在but转折后,文意这三艘船似乎都被诅咒遭遇遭遇灾难性的命运。顾答案选择C.terrible misfortunes是 disastrous fates的同义转换。

  2、B concluded 本句的句意是:这就是加利福尼亚大学和耶鲁大学在美国国家科学院报告上联合发表的研究成果。第二个空为针对从句谓语进行的词义考察。

  53。

  D) It was easily identifiable from afar。

  B) Improve urban planning。

  50。 D Staying active both physically and mentally。

  A group of friends, boys or girls, are having a dinner party while each one of them is checking messages in their mobile phones without saying a word to one another, leaving the dishes untouched. We are informed that this is a gathering in the era of mobile phone。

  来源:新东方在线

  54。 What might have led to the tragic end of the Titanic and the Britannic?

  B) Their captains’ misjudgment。

  解析:根据关键词“Dr。 White”和“find out”定位第二段 “Dr。 White said his team wanted to see whether living in greener urban areas has a lasting positive effect on people’s sense of well-being or whether the effect also disappeared after a period of time。 ” 选项“positive effect lasts。” 是对原文中的lasting positive effect的同义转化。

  44【B】

  55。

  C)Their ability to survive disasters of any kind。

  D) Their communication with others improved。

  解析:空前介词,空后名词,空格填动词ing,结合语义,E选项正确。

  Section Ⅱ Reading Comprehension

  [解析]文中提到they were all designed with double hulls 两艘沉船都设计成了双船体,人们认为它们是不可能沉没的,紧接着作者说,这个错误的想法可能导致了两个悲剧的发生。因此答案选D认为双船体的结构不可能沉没的想法可能导致了悲剧的发生。选项ABC未提到,无中生有。

  The Olympic launched first in 1910, followed by the Titanic in 1911, and lastly the Britannic in 1914。 The ships had nine decks, and White Star Line decided to focus on marking them the most luxurious ships on the water。

  B) Add to their sustained happiness。

  31。 答案K

  [A] used to enjoy high public support

  A。 It was a mere piece of decoration。

  解析:题干大意白星航运公司在购买三艘船时考虑到了什么?定位句:“White Star Line decided to focus on marking them the most luxurious ships on the water。”想要他们成为水上最奢华的船。据此答案选择B。

  D) Lesson their concerns about material well-being。

  College life opens a new chapter for students。 As we enter the new stage, it is impossible for us to ignore some basic abilities needed in college。 Reading ability, from where I stand, is the most significant one among them。

  4 A separated B sought C compared D connected

  [定位]根据tragic of Titanic and Britannic定位到第四段最后一句。

  B) It was the work of a famous artist。

  49。 What did Dr。 White research reveal about people living in a green environment?

  50。 A) Find financial support。

  38. The author believes that Rebekah Brooks’s defense

  C。 They all experienced terrible misfortunes。

  Questions 51 to 55 are based on the following passage。

  46。 According to one study, what do green spaces do to people?

  词汇:

  17、B contributory 本句意为:社会环境是最主要的一个因素。Contributory贡献,最佳。

  [解析]文中提到Eventually, she was taken out of service in 1935最终解除服役,选择答案D。选项AC文中都有提到,但不符合题目“in the end”的要求。选项B无中生有。

  [解析]

  48。 What does Dr。 White try to find out about living in a greener urban area?

  Q7:优势over huge jet planes?可以装heavier loads

  [C] ended his reign in embarrassment

  四级阅读Section C第二套

  52。 B) The utmost comfort passengers could enjoy。

  D) The long voyages they were able to undertake。

  第四句:

  The book is called Journey to the West, which tells us a story that four monks conquered multiple handicaps to achieve their final destination. Besides the touching and thrilling plot, the book also features humorous languages, thanks to the talented author。

  [定位] the three Olympic class ships 定位到第一段

  A) It was a mere piece of decoration。

  答案:

  Q23:什么是smart wheel

  46) This movement, driven by powerful motivations, built a nation out of a wilderness and, by its nature, shaped the character and destiny of an uncharted continent。

  52。

上一页 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

  来源:新东方

  Why, you may wonder, should we attach great importance to reading ability? For one thing, in order to make outstanding achievements in the field of our study, students have to read hosts of books, papers and documents related to professional knowledge。 For this reason, extensive and efficient reading becomes particularly important。 For another, reading broadens our horizon and enriches our campus life, which will exert profound influence on our future。 Therefore, we, especially youngsters, cannot emphasize reading ability too much。

  33. Giovanni Parmigiani believes that the establishment of the SBoRE may

  [定位]根据fourth stack定位到文中第四段。

  Stretching 269.13 meters, the Olympic class ship were wonders of naval technology, and everyone thought that they would continue to be so for quite some time。 However, all suffered terrible accidents on the open seas。 The Olympic got wrecked before the Titanic did, but it was the only one survive and maintain a successful career of 24 years。 The Titanic was the first to sink after famously hitting a huge iceberg in 1912。 Following this disaster, the Britannic hit a naval mine in 1916 and subsequently sank as well。

  Stretching 269.13 meters, the Olympic class ship were wonders of naval technology, and everyone thought that they would continue to be so for quite some time。 However, all suffered terrible accidents on the open seas。 The Olympic got wrecked before the Titanic did, but it was the only one survive and maintain a successful career of 24 years。 The Titanic was the first to sink after famously hitting a huge iceberg in 1912。 Following this disaster, the Britannic hit a naval mine in 1916 and subsequently sank as well。

  美国的highway system,one of the best in the world,early1920s;national defence,move troops;1944国会通过升级提案但没给钱;1950s开始建;要足够高能让trailer携带飞弹通过;1974大部分完成

  (C)California’s argument violates principles of the Constitution。

  51。

  ⑥ 现在,在大多数城市,许多当地老年市民都可以免费乘坐公交车。

  The Olympic launched first in 1910, followed by the Titanic in 1911, and lastly the Britannic in 1914。 The ships had nine decks, and 52.White Star Line decided to focus on marking them the most luxurious ships on the water。

  全句翻译:Thanks to the updating of facilities in the vehicle, its speed has been obviously increased。

  解析:

  D。 The belief that they could never sink with a double-layer body。

  C) They all experienced terrible misfortunes。

  答案:

  47。 A) Earn more money。

  King Juan Carlos of Spain once insisted kings don’t abdicate, they die in their sleep. But embarrassing scandals and the popularity of the republican left in the recent Euro-elections have forced him to eat his words and stand down. So, dies the Spanish crisis suggest that monarchy is seeing its last days? Does that mean the uniting is on the wall for all European royals, with their magnificent uniforms and majestic lifestyles?

  [解析]文中最后一句提到,but they seemed cursed to suffer disastrous fates但他们似乎都被厄运所诅咒,与选项C对应,它们都遭受了不幸。选项A偷梁换柱,文中说的是they were marvels of sea engineering而不是 they performed,BD选项无中生有。

  C) It was designed to let out extra smoke。

  46。 Living in an urban area with green spaces has a long-lasting positive impact on people’s mental well-being, a study has suggested, UK researchers found moving to a green space had a sustained positive effect, unlike pay rises or promotions, which only provided a short –term boost。 Co-author Mathew White, from the University of Exeter, UK, explained that the study showed people living in greener urban areas were displaying fewer signs of depression or anxiety。 “There could be a number of reasons。” he said, “for example, 47。 people do many things to make themselves happier; they strive for promotion or pay rises, or they get married。 But the trouble with those things is that within six months to a year, people are back to their original baseline levels of well-being。 So, these things are not sustainable; they don’t make us happy in the long term。 We found that for some lottery  winners who had won more than £500,000 the positive effect was definitely there, but after six months to a year, they were back to the baseline。”

  整体评述:

  [B]revised。

  Passage Two

  Passage One

  Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the importance of reading ability and how to develop it。 You should write at least 120 words but no more than 180 words。

  [C] phones are used to store sensitive information。

  The Olympic suffered two crashes with other ships and went on to serve as a hospital ship and troop transport in World WarⅠ。 Eventually, she was taken out of service in 1935, ending the era of the luxurious Olympic class ocean liners。

  D) They were models of modern engineering。

  因此,这句可以译为:

  40. 答案是C moral awareness matters in editing a newspaper. 段落推断题 定位在最后一段前两句。世界新闻杂志的目的不是提升读者的理解能力。。。。而是为了发行量和影响力而毁了人们的生活。从ruined the lives 的表达能看出作者希望杂志所做的是提高其道德意识,与C选项对应。

  第三句中两个动词,第一个动词前有“为了”自然使用动词不定式表示目的,可用短语“in order to”引导放在句首,第二个动词为主句谓语动词,主谓宾结构,注意“一直”需要翻译成现在完成进行时。

  B) The utmost comfort passengers could enjoy。

  写作组:王雅洁,印含洋 听力组:马迅,陈瑾,管丽君 阅读组:姜颖,孙悦,吴紫芯 翻译组:雷彤,黄紫晶,王玲燕老师

  Part C Translation

  ② 近年来,由于私家车数量不断增多,城市的交通问题越来越严重。

  2018年上半年全国大学英语四六级考试于6月16日进行,新浪教育24小时全程关注,为你带来第一手四六级考试资讯。以下为英语四级仔细阅读解析:

  词汇:不断增多:constant rise

  29 答案D citizens’ privacy is not effective protected

  C) The assumption that they were built with the latest technology。

  C) The assumption that they were built with the latest technology。

  7-9分 译文勉强表达了原文的意思。用词欠准确,语言错误相当多,其中有些是严重语言错误。

  14、C benefits 跟“功能”搭配,选个褒义词,带来好处的,最佳。

  53。 A) It was a mere piece of decoration。

  A) How it affects different people。 C) How long its positive effect lasts。

  质量一词没有必要翻出

  39. 答案 A generally distorted values 观点细节题 题干定位在第五段第三句,答案定位在随后的第四、第五句。 The current collective doctrine 认为重要的是 efficiency, flexibility, shareholder value...., 而认为justice, fairness..。.不重要,故扭曲了价值观。

  来源:新东方

  Direction: There are 2 passages in this section。 Each passage is followed by some questions or unfinished statement。 For each of them there are four choice and our marked A),B),C) and D)。You should decide on the best choice and nark the corresponding letter on Answer sheet2 with a single line through the centre。

  公交车曾是中国人出行的主要交通工具。

  (C) a marginalized lifestyle。

  ③ 许多城市为了鼓励更多人乘公交车出行,一直在努力改善公交车的服务质量。

  C) They all experienced terrible misfortunes。

  解析:根据顺序原则对应文章定位句是Changes in brain cells can affect communication between different regions of the brain。 答案与定位句同义,顾答案C。

  Directions:Readthe following text. Choose the best word(s) for each numbered blank andmark [A], [B], [C] or [D] on ANSWER SHEET 1. (10 points)

  In recent years, due to the increasing number of private cars, traffic problems in cities have become increasingly severe。

  A) They performed marvelously on the sea。

  现在,在大多数城市,许多当地老年市民都可以免费乘坐公交车。

  1. describe the pictures briefly,

  解析:根据关键词 the fourth stack of the ships。定位到“but the fourth stack was actually just artistic in nature and served no functional purpose。 ”文意第四个栈有艺术感但是没有任何功能性的用途。故答案选择A。

  作者:兰州学校 新东方李逸飞老师

  词汇:生活水平:living standards

  18 A tendency B decision C arrangement D endeavor

  Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to translate a passage from Chinese into English。 You should write your answer on Answer sheet 2。

  46。 B 47。 A 48。 C 49。 D 50。 A

  Q24:如果司机只用一只手握方向盘会怎样

  6、A insignificant 词义题,1%,以及后面的not so转折,判断,A insignificant不显著,为最佳选项。

  54。 A) Their unscientific designs。

  C) It was designed to let out extra smoke。

  “随着…”可用伴随状语“with…”处理;

  (B) centered on trivial issues。

  B) The utmost comfort passengers could enjoy。

  D) The belief that they could never sink with a double-layer body。

  分数段分布 具体翻译表现

  [C]few journals are blamed for mistakes in data analysis。

  The facilities of buses are constantly being updated, and the speed has also been increased significantly, while bus fares are still quite low。

  A) It was a mere piece of decoration。

  47。 C Communication within our brain weakens。

  21、according to the first two paragraphs, king Juan Carl of span

  第二句句式也为主系表,使用“become”比be动词更能体现出变化。词汇方面“私家车”用private cars即可,“越来越”可用副词increasingly表示。

  B) Their decisions required less deliberation。

  由于该篇翻译难度中等偏低,

  6 A insignificant B unexpected C unreliable D incredible

  You probably know about the Titanic, but it was actually just one of three state-of-the art (最先进的) ocean ships back in the day。 The Olympic class ships were built by the Harland & Wolff ship makers in Northern Ireland for the White Star Line company。 The Olympic class included the Olympic, the Britannic and the Titanic。 What you may not know is that the Titanic wasn’t even the flagship of this class。 All in all, the Olympic class ships were marvels of sea engineering, but they seemed cursed to suffer disastrous fates。

  A) Their stress was more apparent than real。

  因此,这句可以译为:

  You should write neatly on the ANWSER SHEET. Do not sign you own name at the end of the letter, use “Li Ming ” instead. Do not write the address 。(10 points)

  52。 What did White Star line have in mind when it purchased the three ships?

  B) How strong its positive effect is。 D) How it benefits people physically。

  Q19:作者说highway system如何

  5 A tests B objects C samples D examples

  A) Their unscientific designs。

  Questions 51 to 55 are based on the following passage。

  鉴于there be的句型在此处更加灵活,所以推荐译文(2)。

  I am writing to tell you about a fantastic book I have just read, as we always share the same taste of books。

  第一句句式为简单的主系表,“曾是”用used to be表示。词汇方面注意主语“公交车”为可数名词需要用复数形式buses,“交通工具”用vehicle/means of transportation/transportation tool均可。

  51。 C 52。 B 53。 A 54。 D 55。 D

  Questions 51 to 55 are based on the following passage。

  Part B

  55。 What happened to the ship Olympic in the end?

  Each ship was coal-powered by several boilers constantly kept running by exhausted crews below deck。 Most recognizable of the ship designs are the ship‘s smoke stacks, 53.but the fourth stack was actually just artistic in nature and served no functional purpose。 While two of these ship sank, 54。 they were all designed with double hulls (船体) believed to make them “unsinkable”, perhaps a mistaken idea that led to the Titanic‘s and the Britannic’s tragic end。

  据此,以下翻译得分基本在7—10分之间:

  17 A unpredicted B contributory C controllable D disruptive

  55。 D) She was retired after her naval service。

  D) She was retired after her naval service。

  词汇:相当:relatively

  【参考译文】在多种强大的动机驱动下,这次移民[微博]在一片荒野上建起了一个国家,其本身塑造了一个未知大陆的性格和命运。

  B) They could all break the ice in their way。

  A) Their unscientific designs。

  Q2:为什么给reward?信守承诺

  解析:细节题。题干问:作者认为搜索电话薄就相当于什么?根据段落界定原则定位到第四段转折处,提到But exploring one’s smart phone is more like entering his or her home。与选项对应,A中的residence对应home,是原文的同意替换。注意D选项不是作者的观点,不能将文中人物观点当作作者观点。

  D) She was retired after her naval service。

  Passage Two

  13-15分 译文准确表达了原文的意思。用词贴切,行文流畅,基本上无语言错误,仅有个别小错。

  [D] cautiousness。

  Buses used to be the main means of transportation for Chinese people。

  A) Earn more money。 C) Gain fame and popularity。

  “乘飞机出行”可地道地译为travel by aeroplane, 当然,by plane也是没问题的。

  • Li Ming

  ① 公交车曾是中国人出行的主要交通工具。

  48。 Dr。 White said his team wanted to see whether living in greener urban areas has a lasting positive effect on people’s sense of well-being or whether the effect also disappeared after a period of time。 To do this, the team used data from the British Household Panel Survey compiled by University of Essex。

  这句话中“为了”一句表示目的状语,主句中有两个动词“努力”和“改善”,可以处理成不定式表目的状语的形式。要注意此句时态,“一直”二字用现在完成进行时比较合适。

  (D)Principles of the Constitution should never be altered。

  51。 What does the passage say about the three Olympic class ships?

  Section C

  32。 L outdoor

  [B] indifference。

  ④ 车辆的设施不断更新,车速也有了显著提高。

  C) She was converted in to a hospital ship。

  不断增加: constantly rise[v。] 或者 a constant rise[n。]

  (C) Moral awareness matters in editing a newspaper。

  解析:问题奥林匹克船最后发生了什么。定位句“Eventually, she was taken out of service in 1935。”taken out of service和retired 同义词转换,故选择D。

  B) Settle in an urban area。 D) Live in a green environment。

  筹建(筹备建设):prepare to build

  [D] Charles, Anxious to Succeed to the Throne

  D) They were models of modern engineering。

  A) Their capacity of sailing across all waters。

  Q4:关于Flower Town Bee Farm说了什么?被毁,损失巨大(2.5M bees)

  D. is to fail in the foreseeable future。

  B) Their captains’ misjudgment。

  You probably know about the Titanic, but it was actually just one of three state-of-the art (最先进的) ocean ships back in the day。 The Olympic class ships were built by the Harland & Wolff ship makers in Northern Ireland for the White Star Line company。 The Olympic class included the Olympic, the Britannic and the Titanic。 What you may not know is that the Titanic wasn’t even the flagship of this class。 All in all, the Olympic class ships were marvels of sea engineering, 51.but they seemed cursed to suffer disastrous fates。

  Q16:mice实验目的

  33. 答案 D set an example for other journals 观点细节题 定位在四段末句 This impact will not only be through the publications in Science itself, but hopefully through a larger group of publishing places that may want to model their approach after Science. 这不仅对于《科学》 杂志本身的出版有影响,还有希望影响其它的出版社,这些出版社想继《科学》 杂志之后树立自己的典型形象。选项D是这句话的概括总结。

  D) The belied that they could never sink with a double-layer body。

  B) It was the work of a famous artist。

  Q10:评论家觉得comedy怎么样

  Asked whether any particular papers had impelled the change, McNutt said: “The creation of the ‘statistics board’was motivated by concerns broadly with the application of statistics and data analysis in scientific research and is part of Science’s overall drive to increase reproducibility in the research we publish。”

  ⑤ 然而,公交车的票价却依然相当低廉。

  C) Their ability to survive disasters of any kind。

  航空服务不断改进,而且经常会有特价机票。

  [C] takes republicans as his potential allies。

  Each ship was coal-powered by several boilers constantly kept running by exhausted crews below deck。 Most recognizable of the ship designs are the ship‘s smoke stacks, but the fourth stack was actually just artistic in nature and served no functional purpose。 While two of these ship sank, they were all designed with double hulls (船体) believed to make them “unsinkable”, perhaps a mistaken idea that led to the Titanic’s and the Britannic‘s tragic end。

  55。 What happened to the ship Olympic in the end?

  Q17:什么情况会让mice去不安全的地方

  14 A chances B responses C benefits D missions

本文由巴黎人网站网赌发布于巴黎人-在线教育,转载请注明出处:题干关键词the three Olympic class,第一个空考察表语

关键词:

最火资讯